At uddanne sig til handicaphjælper

Selvom man godt kan få job som handicaphjælper og være ufaglært, er der også en måde hvorpå, man kan lære, hvad det vil sige at være en god handicaphjælper gennem uddannelse i teori og i praksis.
Der er mange måde at komme til det på, men den mest almindelige måde, er gennem STX, HF, HHX eller HTX og så videre på pædagogseminariet, hvor man så kan tone sin uddannelse. Man vælger en gren af pædagoguddannelsen under forløbet, og der kan man vælge den gren, der hedder socialpædagog, hvor man bliver stillet over for nogle andre opgaver, end hvis man, for eksempel, havde valgt institutionslinjen, hvor fokus ligger mere på børnehave, fritidshjem og ungdomsklubber.

Hvor bliver man handicaphjælper henne?

Ja, hvis man vil gå vejen, som før nævn gennem gymnasiet og så på pædagogseminariet, har man rigtig mange muligheder. Gymnasier har vi i Danmark over det hele og pædagogseminarier findes i mange af de større byer i Danmark, for eksempel i Aarhus og København, hvor der faktisk er flere steder, men også i byer som Næstved, Silkeborg, Horsens og så videre.

Skal man have et karaktergennemsnit for at yde omsorg som handicaphjælper?

Ja, sådan er vores samfund desværre bygget op. Man er nødt til at have scoret en vis mængde gode karakterer, hvis man har en drøm om at læse til pædagog for at blive handicaphjælper. Selvfølgelig er det meget afhængigt af, hvor man ønsker at læse. Men ønsker man at læse i Århus eller København skal man alligevel have et ret fint snit fra gymnasiet.
Men har man hverken evner til det høje snit eller lyst til at gå på gymnasiet, kan man faktisk tage en SOSU-uddannelse og blive pædagog på den måde. Der er man fri for at skulle igennem det samme pensum, som man skal på de gymnasiale uddannelser og det er ikke ligeså hårdt at gennemføre.

Læs også:  Martin elsker rengøring!