Dødsbo og arv

Det er aldrig rart at miste en man har kær. Man bliver i bogstaveligste forstand efterladt med en masse ansvar og ting, som man typisk slet ikke er forberedt på, hvordan man skal håndtere på en god måde. De fleste vil helst bare have tid og ro til at sørge i fred, men den mulighed bliver let overskygget af de krav man står overfor. Som arvinger skal ikke bare tage stilling til begravelsen, men efterfølgende skal man tømme afdødes bolig og gennemgå alle ejendele. De mest værdifulde ting skal fordeles og det kan være en hård opgave. Bagefter er der som regel stadig mange møbler og effekter, som ingen vil have.

Hvad gør man med et dødsbo?

Alle de ting i et dødsbo, som ikke går direkte videre til arvingerne, kan måske sælges til andre. Gå alt grundigt i gennem selv og få eventuelt hjælp fra andre, hvis der er tvivl om tings værdi. Alle rester kan køres på genbrugspladsen. Denne løsning er ikke behagelig for mange, det kan føles som en kold og kynisk afslutning, at smide ting i containere, som afdøde har været glad for. I stedet føleles det rarere, hvis andre kunne gå hen og få glæde af dem. Lav et loppemarked, men kun, hvis du har overskud mentalt til det. Det kan være en lidt barsk oplevelse, at skulle høre på fremmede menneskers kommentarer og prutten om priserne. Men det kan fungere fint, hvis man ikke er alt for sentimental af natur.

Kom af med et dødsbo

Dødsbo kan afhentes af et firma – som dette. Det er ikke nær så trist og krævende. De tager det hele, sorterer det og sælger det så videre. Forvent ikke kæmpe summer for et dødsbo, som allerede er blevet tømt for antikviteter, sølvtøj og designermøbler, men en skilling kan det godt blive til.

Læs også:  Salg af bolig er det helt store valg