Polering af båd – den skal jo være nydelig at se på

En af grundprincipperne i polering af båd handler om, at man er blid ved båden. Idéen i slibemidler handler om, at det virker som en slags flydende sandpapir. Går man for hårdt til værks, kan man risikere at skade båden. Derudover handler det om, at have en nøje rengjort båd inden man begynder. Pletter fra alverdens aktiviteter skal altså fjernes enten ved gængs rengøring eller en hurtige omgang slibning.

Rent praktisk til polering af båd

Når du så er klar til polering af båd, skal du fatte klud og polermiddel. Man kan også, hvis man vil smide en ekstra mønt, maskinpolere, men dette skal gøres med yderste forsigtighed, da den øgede friktion nemt skaber varme der kan skade din gelcoat. Efter polering af båd kan det være godt at lægge et lag polish, som kan hjælpe med at beskytte overfladen. Alternativt kan man lægge et lag bådvoks, som over en længere periode beskytter skroget. Med voks skal man være lidt mildere med rengøringen, så ikke man fjerner det lag af voks man har påført.

Udseende betyder noget, så giv dig i kast med polering af båd

Som nævnt tidligere, så ser mange en båd som deres ”anden bil”. Derfor er det vigtigt at alt lige fra maling, udstyr og polering er i orden. Der ligger måske meget arbejde i det, men forskellen er uendelig stor. Det kræver ikke en ekspert, for at se hvornår en båd ikke er blevet poleret eller malingen snart skal udskiftes. Så giv det et skud. Når alt andet er i orden, skal man ikke falde fra på polering af båd.

Læs også:  Klargøring af båd – et hårdt, men tilfredsstillende arbejde